Palota Pince, Sümeg ¦ Kattintson a főoldalhoz.

Palota Pince hírlevél

Elérhetőség

Egly Márk

0036 70 363 4367

palotapince@palotapince.hu
Palota Pince Google térképen

Nyitva tartás:November 1 től időszakosan vagyunk nyitva, telefonon érdeklődhetnek a megadott telefonszámon.

Időpont egyeztetéssel telefonon és e-mail ben kérem keressenek minket.

Vásárlási szándékukkal hívjanak minket.

Rendezvények és kóstolóknál ezen időpontokon kívül is állunk rendelkezésükre

előzetes megbeszélés alapján.

Keressék program ajánlónkat is!


Egyly Márk

alt

Borászatunk büszkesége a Ramassetter-palack, amelyet először 150 éve készített a sümegi borászat meghatározó alakja, Ramassetter Vince a palackozóüzemében. A kora egyik legnagyobb borkereskedőjének területei voltak Somlón, Badacsonyban és Sümegen, ahol a családi szőlőbirtokon gyakran megfordult Deák Ferenc is. Mintegy ezer hektáron gazdálkodott, nemcsak saját termését vitte piacra, hanem fel is vásárolt.

A Ramassetter-palack közel két éves előkészítő munkát követően készült el, a fél liter űrtartalmú, borostyán színű butéliából eddig 150 darabot gyártottunk. Az egyedileg, kézzel készített üvegműves remeket egyenként töltjük meg a kézműves borászat boraival, és még a dugózása is egyedi: viaszolással zárjuk le.

 

A bor pincészetünk egyik büszkesége. 2013-es Olaszrizling és Rajnai rizling házasítása 50-50% -ban. A borokat új fahordóban érleltük 6 hónapon át.A házasítás alapja a történelem és a hagyományok. Borvidékünk fő fajtája nem maradhatott ki belőle, és mivel Ramassetter területeinek nagy része Badacsonyban volt ezért egy igazi badacsonyi szőlőfajtát is eltudtunk képzelni a borban.Így megszületett egy új sümegi stílus és egy új egyéniség. A fajták karaktere és a sümegi terroir valamint a hordó harmóniájából egy igazán érdemes bor került a palackba.Illatában rózsa virág és méz illat, ízeiben nagyon szép vajasság és ásványos karakterek fedezhetőek fel. Ünnepi asztalra való bor emlékezetes pillanatokra.

Ára: 3500 Ft