Palota Pince, Sümeg ¦ Kattintson a főoldalhoz.

Palota Pince hírlevél

Elérhetőség

Egly Márk

0036 70 363 4367

palotapince@palotapince.hu
Palota Pince Google térképen

Nyitva tartás:November 1 től időszakosan vagyunk nyitva, telefonon érdeklődhetnek a megadott telefonszámon.

Időpont egyeztetéssel telefonon és e-mail ben kérem keressenek minket.

Vásárlási szándékukkal hívjanak minket.

Rendezvények és kóstolóknál ezen időpontokon kívül is állunk rendelkezésükre

előzetes megbeszélés alapján.

Keressék program ajánlónkat is!


Egyly Márk

Bormúzeum

 

borászati erekjékIgyekeztünk úgy berendezni ezt a csodálatos pince-együttest, hogy minden helységébe jusson odaillő látnivaló, de mégse legyen zsibvásár-szerű. A belépő vendéget elsőként a Vároldal dűlő tisztítása és telepítése során előkerült kézműves ereklyék gyűjteménye fogadja.

Beljebb, borszaküzletünkben a sümegi születésű Entz Ferenc által alapított XIX. századi Borászati Lapok kiállítása található. A látványpince felé haladva az 1960-70-es évekből láthatunk egy több tucatból álló borcimke gyűjteményt.

 

Az alsóbb pincerészekben szőlészettel, borászattal kapcsolatos eszközökkel lehet ismerkedni. Különböző méretű és formájú szőlőprés és szőlőművelő szerszám található a tárlatban.bormuzeum A pincét végigjárva mindenhol a történelem és bor köszön vissza, hiszen minden helységnek más története van. Ezt szerettük volna kifejezni az elhelyezett utcatáblákkal. A felsorakoztatott szereplőknek köze volt Sümeghez, a borhoz, a pincéhez. Ezzel párhuzamosan folyamatosan jelen van a bor, mint a jelen történelme. Ha bárkinek felkeltette érdeklődését, nálunk alkalma nyílik egy pohár borral végigsétálni pincerendszerünkben.

ucca