Palota Pince, Sümeg ¦ Kattintson a főoldalhoz.

Palota Pince hírlevél

Elérhetőség

Egly Márk

0036 70 363 4367

palotapince@palotapince.hu
Palota Pince Google térképen

Nyitva tartás:Minden nap 10-18 óráig, azon kívűl bejelntkezésre.

Időpont egyeztetéssel telefonon és e-mail ben kérem keressenek minket.

Vásárlási szándékukkal hívjanak minket.

Rendezvények és kóstolóknál ezen időpontokon kívül is állunk rendelkezésükre

előzetes megbeszélés alapján. - kérem, hívjanak minket!

Keressék program ajánlónkat is!


Egyly Márk

Bormúzeum

 

borászati erekjékIgyekeztünk úgy berendezni ezt a csodálatos pince-együttest, hogy minden helységébe jusson odaillő látnivaló, de mégse legyen zsibvásár-szerű. A belépő vendéget elsőként a Vároldal dűlő tisztítása és telepítése során előkerült kézműves ereklyék gyűjteménye fogadja.

Beljebb, borszaküzletünkben a sümegi születésű Entz Ferenc által alapított XIX. századi Borászati Lapok kiállítása található. A látványpince felé haladva az 1960-70-es évekből láthatunk egy több tucatból álló borcimke gyűjteményt.

 

Az alsóbb pincerészekben szőlészettel, borászattal kapcsolatos eszközökkel lehet ismerkedni. Különböző méretű és formájú szőlőprés és szőlőművelő szerszám található a tárlatban.bormuzeum A pincét végigjárva mindenhol a történelem és bor köszön vissza, hiszen minden helységnek más története van. Ezt szerettük volna kifejezni az elhelyezett utcatáblákkal. A felsorakoztatott szereplőknek köze volt Sümeghez, a borhoz, a pincéhez. Ezzel párhuzamosan folyamatosan jelen van a bor, mint a jelen történelme. Ha bárkinek felkeltette érdeklődését, nálunk alkalma nyílik egy pohár borral végigsétálni pincerendszerünkben.

ucca