“Natúr bor: A legjobb dolog, ami a szőlővel történhet!”

Palota Pince Bor & Kávé
KEDD-SZOMBAT 10.00-18.00
Pazar hangulat! Bejelentkezés nem szükséges!
Várjuk!

Narancsbor – Hamarosan

8000 Ft tart. ÁFA

A Narancsbor készítés ősi hagyományokon alapul, az erjesztés héjon történik ugyanúgy, mint a vörösbor készítési eljárásnál. A szemenként szüretelt, héjon erjesztett Olaszrizling és Furmint szőlőt 6 hét erjesztés után egy évet amfórában érleltük, ennek köszönheti különleges aromáját.

Igazi natúr borkülönlegesség, a maga szűretlen és derítetlen természetességével!

A narancsbor kifejezés a fehérbor , vörösbor és a rozé után a negyedik színváltozatot és egyben stílusváltozatot jelentő bor típus. Előállítása során fehér szőlőből , hosszú héjon , vagy teljes fürtön tartással ( 10-120 nap ) sokszor amphorában , vagy éppen ősi módon Qvevriben erjesztett és érlelt bor, melyre jellemző az erőteljes mély tónusú szín amit a szőlő héjában lévő vegyületek illetve a szőlőmag lignin tartalma kölcsönöz neki. A hosszantartó héjon érlelés során kioldódó tanninok és fenolok adják a bor magas antioxidáns tartalmát ami lehetővé teszi a kénmentes vagy alacsony kéntartalom melletti palackozást. A narancsbort készítő borászok nagy többsége a Natúr Boros vonalból kerül ki , akik szüretlenül, derítetlenül a természet adta előnyöket kihasználva készítik el a komplex magas extrakt tartalmú sajátos illat és ízvilágú boraikat , melyek merőben más típusúak , mint az általánosan a piacot uraló reduktív típusú italok. Bár a borászati technológiája a legősibb ,a 6000 évre visszatekintő Grúziában őshonos borkészítési mód elnevezése viszonylag fiatal. Egy David A. Harvey nevű borkereskedő keresztelte el evvel az ősi módszerrel készülő borokat Narancsbornak.

Elfogyott

Megosztás:





0