“Natúr bor: A legjobb dolog, ami a szőlővel történhet!”

Palota Pince Bor & Kávé
Kedd-Szombat 10.00-18.00
Pazar hangulat!
Várjuk!

Vesperas Olaszrizling 2022

8000 Ft tart. ÁFA

A Várhegy Dűlő bakművelésű tőkéiről és az 1619 –óta jegyzett baglyas dűlőből öreg 90-100 éves tőkékről szüretelt bor egyedi jelenség. Ez az évjárat már teljesen Biodinamikus gazdálkodásból származó szőlőből készült. Már szinte hihetetlennek tűnő személyiségével képes minket meglepni időről időre. A hold-fázisokra érzékeny bor hamar kivívta tiszteletünket és megtanított minket odafigyelni és alkalmazkodni a természethez. Akár a bölcs tanító. A szüreti időpontot a dűlőben álló diófa jelzi, általában október első hete. Az öreg szőlő annyit terem amennyit kell évjárathoz igazodva. A feldolgozásra nem annyira érzékeny, bár igyekszünk kíméletesen egész fürtben préselni. A bor fiatalkori bármilyen beavatkozásaira (fejtés, derítés stb.) kifejezetten érzékeny és rendkívül erőteljesen reagál, nem tetszését nyilvánítva. Ezért ezeket az eljárásokat ettől az évtől elhagytuk. Megszületett a natúr Vesperas.
A nyugalom bora, 10-12 hónap érlelést kapott durva seprőn. Egyszeri fejtés után 3 hónap francia kisfahrdós érlelés után töltöttük palackba finom lebegő seprővel, hozzáadott kén nélkül.
Ha ezt mind kivártuk, igaz a holdfázisok figyelembevételével kóstolva csodát kóstolhatunk. Aki nem hiszi, járjon utána. Nem véletlen, hogy a bor több évjárata is kivívta magának a borértők figyelmét. A bor egyszerre gyógynövényes és ásványos a gyümölcsössége megtartása mellett.

Érlelésre alkalmas. Fogyasztását 14-16 °C-on ajánlom. Dekantálás vagy nagyobb vörösboros pohár ajánlott.

Készleten

Megosztás:





0