«

»

Bejegyzés nyomtatása

A fenntarthatóbb életmód elősegítése a komposztáláson keresztül Sümegen

uszt_logo_rgb

 

 

Magyarországon a komposztálás, mint a fenntarthatóbb életmód elérésének egyik eszköze most terjed el. Sümegen sem volt eddig jellemző. Célunk, hogy a sümegi lakossággal megismertessük ezt a lehetőséget, mellyel nagymértékben hozzájárulhatnak a saját közvetlen környezetük épségben tartásáért, tisztaságáért, és közvetlenül szolgálják vele a környezetvédelmet.

A projekt Sümegen valósul meg, egy 6467 fős városban Veszprém Megyében, a Sümegi kistérségben. Sok családi házban lakó ember van, akik kertet művelnek, így számukra ideális lesz a komposztálás. Ez által a projekt közvetlen célja 210 darab komposztálóláda kihelyezése révén 450 ember számára a láda használatának, előnyeinek megismertetése, amely kampánytevékenység a lakosság életmódjának és fogyasztási szokásainak megváltoztatásához kíván hozzájárulni. A közvetlen célcsoport az együttműködési megállapodás aláírásával vállalják a projektben való részvételt.

A projekt a társadalom és a környezet harmonikus viszonyának bemutatásán keresztül hozzá kíván járulni a települési humán környezet természetes és ember alkotta értékeinek tudatosításához, az anyagtakarékosság, illetve a hulladék megelőzés szempontjának alkalmazásához, a szelektív hulladékgyűjtés iránti igény, valamint a másodnyersanyagok ismertségének és elfogadottságának növeléséhez.

Mindezt a humán együttműködések, a településen belüli közösségek erősítése és fenntarthatósága révén kívánjuk megvalósítani.

 

Nemzeti Fejleszési Ügynökség
www.ujszechenyiterv.gov.hu
06 40 638 638

MM_logo

 

 

eu_logo_szines_small

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

kedvezményezett:

Balatoni Szőlő és Borkultúra Egyesület, Sümeg, Ifjúság u. 25.

közreműködő szervezetek:

Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság, 1134 Budapest, Váci út 45. Átrium Park

www.kofi.gov.hu

http://ujszechenyiterv.gov.hu/

http://www.kvvm.gov.hu/

http://www.nfu.hu/umft_iranyito_hatosagai

Az adott cikk linkje: https://palotapince.hu/balatonbor.hu/a-fenntarthatobb-eletmod-elosegitese-a-komposztalason-keresztul-sumegen/