“Natúr bor: A legjobb dolog, ami a szőlővel történhet!”

Palota Pince Bor & Kávé
Kedd-szombat 09.00-17.00
Pazar hangulat!
Várjuk!

Kóstoló & Program

Borkóstoló

Hívja Egly Márkot 06 70 363 4367 vagy Farkas Bernadettet 06 30 400 8519 telefonszámon!

Pince rendezvényterem

Borkóstoló a pince rendezvénytermében

Sümeg legszebb terén, a Szent István téren, a Püspöki Palota 500 éves Pincéjében várjuk vendégeinket. A borainkat megismerni vágyók a kóstoláson kívül részesei lehetnek egy történelmi időutazásnak a sümegi bor világában. Értékes gyűjteményeinkből készített kiállításaink kellően szemléltetik az elmúlt évszázadok szőlészeti-borászati történelmét..

Vendégeinket személyesen fogadjuk, és foglalkozunk velük, hogy első kézből adhassuk át azt az élményt, melyet meg szeretnénk mutatni. Ezért kérjük, borkóstoló szándékával jelentkezzen be előre telefonon vagy e-mailben. Írjanak a palotapince@palotapince.hu -ra!

Árajánlatainkat mindig személyre szabjuk, kérje őket!

Dűlőtúra

Hívja Egly Márkot 06 70 363 4367 vagy Farkas Bernadettet 06 30 400 8519 telefonszámon!

Pince rendezvényterem

Dűlőtúra

Családod és barátaid részére is, egy különleges élmény! Csak egy időpontot kell egyeztetned a borásszal, és személyesen Ő vezeti majd végig a birtok dűlőin a vendégeket. A túra során ellátogatunk a Történelmi ültetvényhez a sümegi Vár oldalába, és a Villa Rustica birtokra a Baglyas-hegy zugába. A program a Püspöki Palota Pincéje elől indul, itt fogadjuk a vendégeket és meséljük el Sümeg bortörténelmét, izgalmas kiállításokkal, kisfilmekkel egy gyertyafényes borkóstoló program keretében, amelyen 5 féle dűlős bor, 1 vároldal pezsgő és helyi sajt különlegességeket kínálunk. A túra közben a borász sok érdekességet mesél szeretett szőlőiről/borairól és persze még sok történetet és titkot is feltár a családias borászatról és a hely rejtelmeiről.

Terepjárós dűlőtúra

Terepjárós dűlőtúra indul Egly Márk borásszal előzetes bejelentkezéssel. A bortúra Sümegről indul a Palota Pince elől. A bortúra programja az Egly Szőlőbirtok ültetvényeinek bemutatása: Sümeg Öreghegy, Villa Rustica dűlő, Vároldal-dűlő. Ültetvényeink Sümegen a Balaton-felvidéki borvidék kapujában terülnek el, borainkban e táj nemes ízeit és illatait mutatjuk meg. A programban dűlős borok kóstolása és tárlatvezetés is szerepel. A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

A Palota Pince az ország egyik legimpozánsabb és kiemelkedő történelmi múlttal rendelkező pincéje. Az idelátogatókat nemcsak a sümegi borok varázsolhatják el hanem a 321 m2–en elterülő „ földalatti mennyország” szőlészeti és borászati múltunkat őrző kiállításai.

A program 5 féle dűlős bor, 1 vároldal pezsgő és helyi sajt különlegességek kóstolását is tartalmazza. A borainkat megismerni vágyók a kóstoláson kívül részesei lehetnek egy történelmi időutazásnak a sümegi bor világában.

Ára: 99.000 Ft / maximum 6 fő részére

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Programjaink

  • Egy pohár bor elfogyasztása történelmi környezetben nyitvatartási időnkben.
  • Borvásárlási lehetőség szakmai segítségnyújtással
  • Borkóstolás
  • Borkóstolás helyi sajtokkal*
  • Borvacsora helyi alapanyagokból*
  • Gourmet Borvacsora muzeális borokkal*
  • Birtok túra és pince látogatás a gazdával *
  • Vároldal-dűlő túra a Történelmi Szőlőültetvénybe*
  • Rendezvény helyszín a birtokon és a pincében *

*csak előre bejelentkezéssel

 

Teríték  Gourmet borvacsorához

Teríték Gourmet borvacsorához

Tavasz kezdetétől-késő őszig

 

Napi nyitvatartás a Palota Pince 500 éves falai között.

Múzeum látogatása, borászatunk bemutatása kóstolási és vásárlási lehetőséggel.

Minimum létszám korlát nincs, maximum 80 fő tud asztalhoz ülni.

Az étkezési vagy program igényüket előre szükséges jelezni, bármelyik telefonszámunkon elérhetőek vagyunk, vagy írjon emailt címünkre. Keressen bennünket!

Birtoktúrák és Vároldal-dűlő látogatás a borász vezetésével (maximum 10 fő részvételével)

 

Téli hónapokban

 

Keddtől-Szombatig 09:00-17:00-ig várjuk kedves vendégeinket.

A varázslatos történelmi hangulatban berendezett pincénkben a kóstoló programokat illetve rendezvényeket csak előzetes bejelentkezéssel tudjuk vállalni, minimum 4 főtől. 

Aktuális nyitva tartásunk és programjaink

 

Kedd-szombat: 09:00-17:00

Hívjanak bennünket bátran!

Tel: +36 70 363 4367, +36 30 400 8519

 


Rendezvényeink

Rizling Randevú

Rizling Randevú

Rizling Randevú

A Palota Pince hagyományos rendezvénye a piknik-hangulatú műsoros-borkóstolós szabadtéri találkozó a Palotakertben. A Palotapince előtti téren elhelyezünk asztalokat, padokat, plédeket, és várjuk, hogy a nap sugarai mellett a fenséges borok és a lágy zene elrepítsen minket a hétköznapok szürkeségéből.

Megosztás:
0